Trufle Malinowe

trufle czekoladowe olejek eteryczny doTERRA cynamonowy

Trufle Malinowe

Masz ochotę na coś słodkiego, ale chcesz coś naturalnego? Zanurz się w tych czekoladowych truflach malinowych.

Ten przepis z olejkiem z dzikiej pomarańczy stanowi zdrowszą alternatywę dla dużego kawałka ciasta czekoladowego z lokalnej piekarni. Podawany wewnętrznie olejek z dzikiej pomarańczy pomaga w utrzymaniu zdrowia układu trawiennego.

Składniki:
125 gramów gorzkiej czekolady (65 procent kakao)
4 łyżki mleka migdałowego
1 łyżeczka oleju kokosowego, rafinowana
2 łyżki syropu klonowego
½ łyżeczki ekstraktu migdałowego
1 kropla olejku z dzikiej pomarańczy lub olejku z cynamonu

👉 https://katarzynaziomek.pl/…/olejek-doterra-wild-orange-dz…/

Liofilizowane maliny (lub liofilizowany proszek malinowy)

Przygotowanie:

Połącz mleko migdałowe, olej kokosowy, syrop klonowy i ekstrakt z migdałów w małym rondlu na małym ogniu.
Mieszaj, aż składniki się połączą, ale nie gotuj.

Połam czekoladę na mniejsze kawałki do szklanej miski do miksowania i wlej na czekoladę gorące składniki.
Mieszaj, aż będzie gładka, a następnie dodaj olejek Wild Orange do smaku.

Umieść swoją mieszaninę w lodówce i pozwól jej ostygnąć przez 3 godziny lub do momentu, aż mieszanina będzie wystarczająco twarda, aby zachować kształt.

Za pomocą łyżki uformuj czekoladę w kulki i rozwałkuj zmiażdżone suszone maliny. Wstaw z powrotem do lodówki na kolejne 30 minut, a następnie wyjmij i ciesz się.

Porady: suszone maliny pokrywające trufle są piękne, ale możesz eksperymentować z suszonymi płatkami kokosowymi, kruszonymi orzechami i (dla prawdziwych miłośników ciemnej czekolady) proszkiem kakaowym!

Miłego pralinowania:)

trufle malinowe olejek doterra z cynamonu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.