Dip pomarańczowy
Coś lekkiego i egzotycznego
Ten dip z jogurtem to świeża i lekka uczta, idealna na wspólne spotkania. Możesz spróbować z różnymi owocami, w tym truskawkami, jabłkami i bananami.
Składniki:
1 szklanka jogurtu greckiego (zwykłego lub miodowego, w zależności od preferencji)
1–2 krople oleju z dzikiej pomarańczy
Przygotowanie:
Wymieszaj jogurt grecki z olejkiem z dzikiej pomarańczy do otrzymania Twojego ulubionego smaku.
Podawaj z owocami.
Wskazówka: spróbuj jako kremowy i cytrusowy sos do sałatki owocowej.
Możesz bawić się smakami dodając inne olejki np:
– z cytryny
👉https://katarzynaziomek.pl/…/olejek-doterra-lemon-olejek-c…/
– z dzikiej pomarańczy
👉https://katarzynaziomek.pl/…/olejek-doterra-wild-orange-dz…/
lub inne cytrusowe olejki.
Te same olejki możesz również użyć do przygotowywania sosów, dipów, koktajli et. i innych potraw.
Jeśli potrzebujesz olejki zapraszam do sklepu:
👉 https://katarzynaziomek.pl/kategoria-produ…/gotuj-z-doterra/
Miłego pichcenia 🙂